Switch to normal theme

Hulladékkezelési és hasznosítási szakmérnök képzés

A Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Környezettudományi Intézete és a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar Nyersanyagelőkészítési és Környezeti Eljárástechnikai Intézete közös szervezésben meghirdeti a képző intézmények több évtizedes szakmai tapasztalatára alapozott, költségtérítéses, levelező hulladékkezelési és hasznosítási szakmérnök-képzést.

A két féléves továbbképzés kéthetente péntek-szombati tantermi és laboratóriumi jelenléttel, üzemlátogatással, egyéni hallgatói munkával és szemeszterenkénti vizsgaidőszakkal jár.

A posztgraduális szakirányú továbbképzés célja, hogy a hulladékfeldolgozó üzemek, szaktanácsadó intézmények, önkormányzatok, civil szervezetek, szakigazgatási intézmények hulladékgazdálkodás jellegű problémák megoldásával foglalkozó munkatársait, a  kapcsolódó tudományterületekre alapozva, új ismeretek átadásával és a régebbi ismeretek elmélyítésével alkalmassá tegye az új kihívásoknak való megfelelésre.

A szakképzettség megnevezése: Hulladékkezelési és hasznosítási szakmérnök, a továbbképzés feltétele pedig a műszaki vagy agrár képzési területen alapképzésben, egyetemi, vagy főiskolai szintű képzésben szerzett mérnök szakképzettség.

A jelentkezési határidő a 2017-es kezdéshez szeptember 15.